Is een prefab dakkapel geschikt voor iedere woning?

Prefab dakkapel

Bent u op zoek naar een goed soort dakkapel, dan zult u ongetwijfeld stuiten op de zogeheten prefab dakkapellen. Dit type dakkapel wordt van tevoren in de fabriek gemaakt, waardoor deze snel te maken is. Kwieq legt u uit of ze geschikt zijn voor alle typen woningen.

Geschikt of ongeschikt?

Hier ligt namelijk een venijnigheid als het gaat om prefab dakkapellen. Het hangt er namelijk sterk van af wat voor dakhelling uw dak heeft en wat de dakconstructie is. Een ander belangrijk punt is of er wel of niet een kraanwagen bij uw woning in de buurt kan komen voor het plaatsen van uw dakkapel. Wij raden u daarom aan om nooit blind een prefab dakkapel aan te schaffen, maar altijd contact op te nemen met uw gemeente en in gesprek te gaan met de uitvoerende partij; de vakmannen. Zij kunnen u alles vertellen over uw situatie met betrekking tot het plaatsen van het dakkapel.

Waarom prefab?

Waarom kiezen mensen voor een prefab dakkapel? Dit heeft er mee te maken dat prefab modellen in de fabriek worden gemaakt, waardoor ze al binnen één dag op uw dak kunnen worden geplaatst. U heeft dus niet voor een lange tijd werkers bij u in huis. Een ander voordeel is dat ze dikwijls worden gemaakt van speciale materialen, zoals sterk kunststof. Hierdoor hebben ze weinig onderhoud nodig. Bovendien kunt u zelf de keuze bepalen voor het dakkapel dat bij u thuis wordt geplaatst. Een nadeel aan prefab is echter wel dat u weinig keuze heeft over het materiaal, waardoor u wellicht niet het type dakkapel vindt dat perfect aansluit bij uw wensen. Neemt u echter gerust contact op met de deelnemende bedrijven, zodat ze u kunnen vertellen wat uw opties zijn.

1 reactie

  1. Ik werk zelf mee aan het maken van prefab dakkapellen en als vakman juichen wij het kiezen van zo’n dakkapel heel erg toe. het is voor ons namelijk ook een veiligere manier. we zijn het grootste deel van de tijd gewoon veilig laag op de vloer bezig met het in elkaar zetten van het dakkapel. in plaats van de hele dag op het dak te werken; zoals dat zou gaan bij een normale dakkapel.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *