Houten dakkapel

Vergelijk offertes op prijs en kwaliteit

Het plaatsen van een dakkapel biedt veel voordelen. Wanneer u te weinig ruimte heeft in uw woning, kunt u op een eenvoudige manier meer ruimte creëren. Daarnaast zorgt een kapel voor meer lichtinval in uw woning, dit vergroot het wooncomfort. Als u last heeft van ruimtegebrek of misschien wilt u meer lichtinval in uw woning, leest u dan zeker verder. Wij geven u alle voor- en nadelen van een houten dakkapel.

De voordelen

Een kapel biedt veel voordelen. Maar een houten dakkapel heeft weer andere voordelen dan een andere aanbouw van een andere materiaalsoort. Een houten dakkapellen kunt u laten plaatsen in alle soorten, kleuren en afmetingen. De kleur is dus makkelijk te veranderen. Hout kunt u afschuren en in alle gewenste kleuren schilderen en lakken. Dit is voor veel mensen een reden om te kiezen voor hout, daarnaast zijn ze relatief betaalbaar en erg stevig. U kunt de kapellen ter plaatste laten maken door een specialist, maar houten dakkapel kunnen ook gemaakt worden in de fabriek. Dan heeft een kapel met standaard afmetingen die zo op uw woning kan worden geplaatst.

De nadelen

Uiteraard heeft een kapel van hout ook nadelen, maar die wegen niet op tegen de voordelen. De levensduur is aanzienlijk korten dan die van andere kapellen. Daarnaast heeft hout veel onderhoud nodig. Bij het plaatsen kunnen ook problemen ontstaan, want hout is ontzettend zwaar. Als u een fabriekskapel laat plaatsen moet deze met een kraan op het dak getakeld worden. Een kapel op maat kan door een specialist geplaatst worden. Maar dan moet u er ook rekening mee houden dat de onderdelen met een kraan getakeld worden of door uw woning worden getild.

De uiteindelijke keuze

Dat een houten dakkapel veel voordelen biedt mag duidelijk zijn. De kapel is eenvoudig aan te passen aan de kleuren van uw kozijnen en de uitstraling van uw woning. Daarnaast is hout een materiaal die veel karakter uitstraalt.

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan Kwieq? Werf nieuwe klanten en verhoog uw omzet via onze effectieve media.