Dakkapel van duurzaam materiaal

Duurzame dakkapel

Staat u voor de keuze wat voor soort dakkapel u het beste kunt kopen en wilt u het liefst gaan voor een zo duurzaam mogelijke materiaalsoort? Kwieq helpt u met tips voor het vinden van een duurzame dakkapel. Er zijn meerdere zaken waar u op kunt letten bij het plaatsen van een dakkapel. Hieronder ziet u een handig overzicht van de aandachtspunten.

Duurzame dakkapellen

Duurzaamheid betekent natuurlijk “het hebben van een lange levensduur”. Wanneer u gaat voor het plaatsen van een duurzame dakkapel, kiest u dus automatisch voor een model dat een lange tijd meegaat. Hier blijft het bovendien niet bij. Duurzame dakkapellen bieden de beste isolatie in uw huis, waardoor u extra kunt besparen op energiekosten. Dit ziet u op het einde van het jaar al snel terug in uw energierekening. Een ander voordeel is dat u hierdoor een positieve bijdrage levert aan het behoud van het milieu.

Tweedehands bouwmateriaal

Milieutechnisch is het het meest voordelig om te gaan voor tweedehands bouwmateriaal. Dergelijk materiaal is al eerder gebruikt, waardoor u voorkomt dat er nieuwe materiaalsoorten gebruikt dienen te worden. Wanneer dit niet mogelijk is, is het verstandig om te kiezen voor duurzaam hout of kunststof. U ziet dat dit duurzaam materiaal is aan het milieukenmerk, dat vrijgegeven wordt per materiaalsoort. Milieukenmerken zijn Milieukeur, EU Ecolabel, Swan (voor producten uit Scandinavië), FSC (voor hout) of PEFC (tevens voor hout).

Andere materialen

Indien u (gedeeltelijk) gebruik wilt maken van materialen als zink, lood of koper is ook dit geen groot milieutechnisch probleem. Ze geven namelijk relatief weinig milieubelasting, anders dan soms gedacht wordt. Deze materialen gaan namelijk lang mee en zijn voor 90 procent recyclebaar.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *