Een dakkapel laten plaatsen een goed idee?

Dakkapel plaatsen

Tegenwoordig kan een dakkapel al in één dag worden geplaatst, dit zorgt direct voor meer ruimte. Uw slaapkamer op de zolder valt wel heel erg tegen, op papier leek het een grote kamer maar door het schuine dak van uw huis is er veel ruimte die u niet kunt benutten. Met een dakkapel zorgt u dat er geen ruimte verloren gaat en creëert u meer ruimte en licht in uw kamer. Nu wilt u natuurlijk nog weten wat de mogelijkheden, kosten en de eisen waar de dakkapel aan moet voldoen zijn?

Bouwvergunning

Wilt u op uw nieuwbouwwoning een dakkapel laten plaatsen? Dan moet dit in de bouwtekeningen meegenomen worden. Op een bestaande woning, mag u in sommige gevallen zonder vergunning een kapel laten plaatsen. Wilt u zonder bouwvergunning toch een kapel laten plaatsen? Dan moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Vraag toestemming aan uw buren
  • Het moet passen in het straat beeld
  • De dakkapel moet aan de achterzijde van uw woning worden geplaatst
  • De zijwanden mogen niet doorschijnen
  • De dakkapel moet een plat dak hebben
  • U moet rekening houden met de veiligheid van anderen en uzelf
  • De dakkapel mag niet hoger zijn dan 1,5 meter
Voldoet u niet aan deze eisen? Dan heeft u een lichte bouwvergunning nodig. Bent u er niet zeker van dat u een dakkapel mag plaatsen? Kijkt u dan eens op de site van de Rijksoverheid.

Het plaatsen van uw kapel

Voldoet u aan alle eisen of heeft u uw vergunning in orde? Dan kan het plaatsen van uw dakkapel van start gaan. Voor dat de dakkapel geplaatst kan worden moet er een stuk uit uw dak worden gehaald. Met het wisselvallige weer dat wij in hier in Nederland hebben, is het noodzakelijk dat we het plannen van alle werkzaamheden die tot de orde komen goed uitvoeren. Het is namelijk van belang dat het droog weer is. Er zijn twee verschillende soorten dakkapellen waar uit u kunt kiezen. Een opbouwdakkapel of een prefab-dakkapel. Bij een opbouwdakkapel zijn de monteurs wel enkele dagen bezig. Wanneer u kiest voor een prefab-dakkapel kan alles in één dag klaar zijn. Nadat het gat in uw dak is gemaakt kan de dakkapel geplaatst worden, zo heeft u niet dagen lang monteurs in huis.

Dit artikel is geschreven door de gelieerde dakkapellen specialist uit de provincie Utrecht. Suggesties zijn van harte welkom, vult u het onderstaande formulier in indien u opmerkingen of toevoegingen heeft!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *