Dakkapel isoleren

Dakkapel plaatsen

U zult veel minder aan energie uitgeven wanneer uw dakkapel goed geïsoleerd is. Een lagere energierekening is voor velen de grootste motivatie om een dakkapel te laten isoleren. Er wordt door het bouwbesluit zeer weinig geëist van isolatiemateriaal en andere isolerende handelingen. Het is dus van belang dat u aandacht besteedt aan de grondstof van de isolatie dat wordt gebruikt. U wilt er namelijk voor zorgen dat de gebruikte grondstof een hoge isolerende waarde heeft, op deze manier zult u het meest besparen op uw energie.

Buitenkant isoleren

Er zijn een aantal dingen waar u op dient te letten bij het isoleren van uw dakkapel. Het eerste wat er moet gebeuren, is een spouw creëren van minstens 25 a 30 millimeter. Een spouw is de plek tussen de bekleding van de gevel en de isolatie. De volgende stap is folie plaatsen aan de buitenkant van de stijlen. Zorg dat de folie die u hiervoor gebruikt goed bestand is tegen water maar wel damp laat passeren. De folie werkt als een pantser tegen regen en de damp die in uw dakkapel is ontstaan kan naar buiten ontsnappen. Het dakbeschot moet ook meegenomen worden.

Binnenkant isoleren

U kunt de isolatie op twee verschillende mogelijkheden plaatsen. Een mogelijkheid is dat u de isolatie aan de onderkant van het dakbeschot plaatst. De tweede mogelijkheid is het plaatsen van het isolatiemateriaal te midden van de dakbedekking en de dakplaat. Over het algemeen kiest men het meest voor de tweede mogelijkheid, het plaatsen van isolatie te midden van de dakplaat en dakbedekking. Deze manier van isoleren heeft als voordeel dat u geen condens aan de binnenzijde van de dakkapel krijgt. Wilt u de isolatie aan de onderkant van het dakbeschot plaatsen, dan is het belangrijk dat u folie plaatst op de isolatie dat vocht tegenhoudt. Alles moet goed dicht worden gemaakt tegen lucht en damp. Kijk ook of er geen vocht vast is komen te zitten tussen de materialen. Ventileren is noodzakelijk bij een dakkapel. Er zijn dakkapellen te koop waarbij u een speciale stand heeft voor ventileren. Het aanbrengen van een rooster in het glas om te ventileren is ook een optie.

Informatie en prijzen vergelijken

Wij kunnen u met zekerheid vertellen dat u tevreden zult zijn met uw isolatie. U zult veel geld besparen door een goede dakisolatie te plaatsen. Vergelijk wat alle specialisten te bieden hebben op het gebied van dakisolatie. U vraagt meerdere prijsopgaven aan van de beste specialisten bij u uit de buurt door uw gegevens in te zenden via ons formulier. Deze aanvraag kost niets en verplicht u nergens aan.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *